Видео: Председник Вучић у Босилеграду: „Желим да за годину дана имате 200-250 више запослених у новом погону“

Председник Србије Александар Вучић данас је посетио Босилеград, у оквиру обиласка Пчињског округа. Великом броју окупљених грађана обратио се након обиласка завршних радова на реконструкцији објекта предшколске установе „Дечја радост“.

„Поносан сам на чињеницу што сам први шеф државе који је посетио Босилеград после 97 година. Драго ми је што нема никакве разлике између Срба и Бугара ни у томе како живе, ни у начину на који се држава према вама односи.“ Овим речима председник Вучић обратио се присутнима.

„Да би људи могли да остану и опстану на својим огњиштима, морају да имају посао. Надам се да ћемо до краја године да доведемо неког од државних инвеститора, спремни смо да озбиљно субвенционишемо“, изјавио је Вучић.

Председник Вучић обећао је да ће у путеве на територији Босилеграда бити уложено више него икада до сада, првенствено у реконструкцију пута према Трговишту, Власини и у обилазницу око Босилеграда. Такође, да ће бити реновирана зграда основне школе у с. Рајчиловци, за шта ће држава обезбедити 87 милиона динара.

„Желим да за годину дана дођем овде и да ми кажете да имате око 200-250 више запослених у новом погону. Да вам деца увек буду овако весела и да будућност виде на свом огњишту. Хвала вам на свакој врсти подршке до сада у овим изузетно тешким тренуцима за нашу земљу“, додао је Вучић.

„Ово је историјски тренутак за Босилеград. Захвалио бих се председнику Вучићу на свим пројектима у нашој општини, на томе што смо у свим министарствима дочекани на најлепши могући начин, што су нам отворена сва врата и што нас при сваком сусрету председник Вучић подсети да Босилеград није заборављен. Омогућио нам је да се школујемо на матерњем језику и ту је за све што нам треба“, изјавио је председник општине Босилеград Владимир Захаријев и председнику Вучићу, као почасном грађанину Босилеграда, уручио кључ општине.

Заједно са председником Вучићем, Босилеград су посетили и министар унутрашњих послова Братисалав Гашић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар за јавна улагања Марко Благојевић, генерални секретар председника републике Сузана Пауновић, директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак и други високи државни функционери.

У оквиру данашњег обиласка Пчињског округа, председник Вучић посетио је Врање, Бујановац, Трговиште, а након посете нашој општини предвиђен је одлазак председника на Власинско језеро, где ће најавити радове на изградњи колектора отпадних вода.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*