Одржана XIX редовна седница СО Босилеград

На XIX редовној седници СО Босилеград која је одржана данас у сали за састанке Општинске управе, усвојено је свих 19 тачака дневног реда.

На данашњој седници одборници су усвојили Предлог решења о давању сагласности на Финансијски план за финансијска средства из општинског буџета за ову годину и Програм рада Дома здравља, Гимназије, О.Ш.“Георги Димитров“, Дома ученика, Црвеног крста, Туристичке организације општине Босилеград и месних заједница.

Именовани су чланови Управног одбора Туристичке организације општине Босилеград – Зорица Миланов, Јелица Митрева, Владица Манасијев, Антонета Јовчева и Воислав Божилов.

У Надзорном одбору Туристичке организације остају досадашњи чланови – Снежана Стојиљковић (председник), Гордана Радосављевић и Љиљана Јорданов.

За члана Комисије за остваривање и признавање права у области социјалне помоћи грађана именован је Владан Николов уместо Предрага Ђорђевића.

Усвојен је предлог решења о Измени и допуни Правилника о раду ЈП „Услуга“, o давању сагласности на план рада ЈП „Грађевинско земљиште и путеви општине Босилеград“, плана зимског одржавања Општинског штаба за 2022-23. годину, распуштање месних заједница и расписивање избора у м.з. Бистар, Бресница, Г.Лисина, Грујинци и Зли дол.

На крају седнице председник општине Владимир Захаријев изјавио је да је Комисија при Влади Р.Србије одобрила да Општинска управа Босилеград запосли два возача који ће минибусом превозити становништво из сеоских подручја на територији наше општине. Такође, да ће наши суграђани 24. фебруара (петак) поново имати могућност да у босилеградском Дому здравља обаве прегледе код лекара специјалиста дерматологије, неурологије, орл, офтамологије и урологије са ВМА у Београду.

Ј.П/Н.С.-НРТВ-Босилеград

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*