Одржана XVII редовна седница СО Босилеград

На XVII редовној седници СО Босилеград која је одржана данас у Сали за састанке општине Босилеград усвојено је свих 6 тачака дневног реда.

Одборници су усвојили предлоге одлука о давању на коришћење система водоснабдевања „Рода“ јавном предузећу за комуналије и услуге „Услуга“, као и давању на коришћење покретних ствари јавним предузећима за остварење годишњег плана рада. Усвојени су Деветомесечни извештај о буџету Општине Босилеград за 2022.годину и измена Програма пословања ЈП „Грађевинско земљиште и путеви општине Босилеград“.

Измењена је Одлука о друштвеним признањима, која убудуће неће бити додељивана само поводом Дана општине – 21. септембра.

На крају седнице председник општине Владимир Захаријев уручио је захвалнице борцима I категорије, браниоцима земље у ратовима из деведесетих година, којих је на територији наше општине тренутно регистровано 32.

 

„У општинском буџету за наредну годину биће предвиђена месечна новчана надокнада за људе који су бранили нашу земљу, а очекујемо да ће и држава издвојити одређена средства. Свако ко има бар 60 дана учешћа у рату на Косову и Метохији или бар 200 дана у рату у Хрватској, може да се региструје“, изјавио је Захаријев.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*