Промоција књиге и позоришна представа чланова „Културног центра Уб“

Чланови „Културног центра Уб“ гостовали су јуче у босилеградском Дому културе, чиме је отпочела реализација сарадње две културне установе.

У Малој сали одржана је стенд-ап промоција књиге „Добро“ Радована Пулетића Лепог. Реч је о збирци текстова, прича, размишљања на разне теме, а на основу личног искуства аутора. Како Пулетић каже, записи су настајали „кад и како му је падало на памет“, као и приче – уводи у читалачке секвенце промоције. Делове текстова из књиге читала је његова ћерка Вања.

Радован Пулетић Лепи је дипл. правник, члан Удружења књижевника Србије, уметнички руководилац убске Установе културе. Аутор је више књига, међу којима су „Брат“, „Крвни пријатељ“, „Фрст тејк“.

Драмски уметници позоришта „Раша Плаовић“ из Уба у Великој сали Дома културе извели су представу „Бајка о позоришту“, комедију сценаристе Владимира Ђурђевића, у режији Душка Ашковића.

„Иако насловљен као бајка, комад много више кореспондира са стварношћу од бајки које знамо. Положај културе, а пре свега позоришта, како културу и уметност доживљава наша политичка елита су главне теме представе“, стоји у саопштењу.

Сарадња културних установа и спортских удружења општина Босилеград и Уб договорена је пре неколико месеци између председника општина Владимира Захаријева и Дарка Глишића.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*