Специјалисти Војне болнице у Нишу обављали прегледе у босилеградском Дому здравља (Видео)

 

У босилеградском Дому здравља данас је владало велико интересовање за бесплатне специјалистичке прегледе које су организовали Општина Босилеград и Војно медицинска академија из Београда.

Прегледе из области офтамологије, неурологије,  гастроентерологије, ендокринологије и кардиологије  обављали су лекари специјалисти Војне болнице Ниш. За прегледе се путем општине пријавило око 200 људи, из Босилеграда и околних села.

„Одзив је прилично велики. Одлучили смо да системом заказивања смањимо људима чекање на прегледе“, саопштио је председник општине Владимир Захаријев. Он је прецизирао да се пракса заказивања за специјалистичке прегледе код секретара општине наставља сходно интересовању, једном месечно,  те да ће наредни пут доћи лекари Војно медицинске академије из Београда. Он истиче да је сврха ових прегледа приближаванаје здравствених услуга локалном становништву. Старосна структура пацијената је  од  дечијег узраста  до пацијената  дубоке старости, а тегобе и патологија су различити.

Специјалисти су истакли да уколико је некоме потребно даље лечење, а преглед није завршен због додатних дијагностичких процедура, врата Војне болнице у Нишу су увек отворена.

У прилогу следи изјава председника општине Владимира Захаријева.

А.Д. – НРТВ-Босилеград

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*