„Четири чаробне речи“ Миленка Павлова пред босилеградском публиком

Интерактивна представа за децу „Четири чаробне речи“, у изведби драмског уметника Миленка Павлова, одиграна је јуче два пута пред босилеградском публиком.

Представа је за предшколце и децу млађег узраста одржана у  „Играоници“, а за основце у Великој сали Центра културе „Босилеград“. Поред ученика од првог до шестог разреда централне школе у граду, овом едукативном програму присуствовали су и ученици из подручних школа.

Павлов је заједно са одушевљеном публиком певао, играо и причао поучне приче о лепом понашању. Подсетио је малишане на то које су четири чаробне речи увек добродошле у комуникацији са другима, а то су: хвала, молим, извини и изволи. Насупрот овим лепим речима која отварају сва врата, стоје оне ружне, које нико не жели да чује, па не треба ни ми да их користимо и упућујемо другима, каже Павлов.

Нашим најмлађим суграђанима испричао је причу о „аждаји са три главе“, чија једна од глава псује, док је са друге стране витез који се против псовки бори лепим речима, поезијом и љубављу.

Још једна важна ствар на коју Миленков скреће пажњу јесте обазривост приликом коришћења интернета и телефона. Малишани и школарци одушевљено су излазили на сцену и заједно са Павловим употпунили ову драмску причу.

Организатор и покровитељ представе је рудник Босил-метал.

„Захваљујем се директору рудника, г.Миодрагу Вукајловићу који је увидео колико је важно да се млади уче да избегавају насиље и омогућио нам да уживамо у овој забавној и поучној представи“, изјавила је директорка О.Ш.“Георги Димитров“ Снежана Апостолов.

Ова дечја представа је једна лепа прича о љубави, стрпљењу, васпитању, доброти и важности лепих речи, које су сигурно сви присутни упамтили.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*