Интензивиране активности МУП-а на повећању безбедности ученика и грађана

Милена Григоров, млађи инспектор на управним пословима Полицијске станице у Босилеграду данас је била гошћа нашег радија, како би промовисала активности Министарства унутрашњих послова Р.Србије у циљу подизања безбедносне културе и свести деце и младих, као и заштите од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на јавним местима, као и на друштвеним мрежама.

Након два трагична догађаја која су се догодила прошле седмице, у свим основним и средњим школама у Србији, од понедељка 8. маја појачано је присуство полиције. Министарство апелује на родитеље да контролишу профиле своје деце на друштвеним мрежама, али и да на истим не деле непроверене и непримерене садржаје. Такође, апелује на децу да покажу одговорност, како бисмо сви заједно допринели смањењу вршњачког насиља.

На предлог владе, Министарство унутрашњих послова позива грађане који поседују нерегистровано оружје да га до 8. јуна (сваког дана, од 7 до 19ч.) предају најближој полицијској станици или позову полицијске службенике да дођу по оружје. Током овог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће сносити никакву кривичну одговорност и последицу, нити ће доказивати порекло оружја. Број телефона дежурне службе Полицијске станице у Босилеграду је 017/877-151.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*