Треће вече: Међународни фолклорни фестивал „Босилеградско краиште пева и игра“

Треће фестивалске вечери у Великој сали Центра културе „Босилеград“ наступили су културно-уметничка друштва „Бисер“ из Дражевца, „Врелац“ из Врањске бање, „Полет“ из Београда, „Партнјори“ из Ћустендила, „Мрија“, „Илирија“ и „Сказка“ из Одесе.

Традиционално су одржана такмичења у надигравању парова, избор за мис и мистера вечери, као и за најлепшу ношњу. Стручни жири је одлучио да су победниици у надигравању Тамара Половина и Душан Радовановић испред КУД-а „Полет“ из Београда. За мис и мистера вечери проглашени су Теодор Костић и Ирина Анђелковић, чланови КУД-а “Врелац“ из Врањске бање. Ношња из околине Ниша, коју је представила Јана Стојановић из КУД-а „Бисер“ из Дражевца, изабрана је за најлепшу.

У оквиру фестивала, сутра (30.јула) са почетком у 12ч. у школском дворишту ће бити одржано такмичење у припремању најукусније рибље чорбе, у организацији Удружења риболоваца „Речна пастрмка“ и Општине Босилеград.

Четврте фестивалске вечери, у недељу, са почетком у 20ч. босилеградској публици ће се представити фолклорни ансамбли „Чарапани“ из Крушевца, „Перваз“ из Трговишта, „Бранислав Нушић“ из Владичиног Хана, „Бисер“ из Дражевца и СД „Младост“ из Босилеграда.

Међународни фолклорни фестивал „Босилеградско краиште пева и игра“ четрнаести пут заредом организују Општина Босилеград и Центар културе „Босилеград“, под покровитељством председника општине Владимира Захаријева.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*