Уручене награде победницима конкурса „Крв живот значи“

Запослени у босилеградском огранку Црвеног крста данас су уручили награде победницима овогодишњег ликовно-литерарног конкурса „Крв живот значи“.

По троје најбољих у сваком одељењу О.Ш.“Георги Димитров“ и босилеградској Гимназији награђено је дипломама и мајицама. За ученике 5. и 6. разреда организован је квиз „Шта знаш о здрављу? Шта знаш о Црвеном крсту?“, а најбољима су уручени симболични поклони.

У оквиру „Недеље Црвеног крста“, која се обележава од 8. до 15. маја, организована је хуманитарна акција прикупљања одеће и обуће, који ће бити уручени социјално угроженим мештанима наше општине. Поводом Националног дана добровољног давалаштва крви (11.мај), секретарка босилеградског Црвеног крста Руска Божилова подсетила је колико је важно учествовати у оваквим акцијама, које традиционално имају одличан одзив међу нашим суграђанима.

Циљ обележавања „Недеље Црвеног крста“, чији је овогодишњи слоган  „Све што чинимо, чинимо од срца“ је да покушамо да свет учинимо хуманијим тако што ћемо бити пажљиви према другима и поклонити им своје време, обратити пажњу на заштиту човекове околине или пружити директну помоћ најугроженијима.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*