V редовна седница СО-е Босилеград. Усвојен буџет за 2021

На петој редовној седници Скупштине општине Босилград усвојен је општински буџет за наредну годину који износи 614.328.001 динара.

У име предлагача члан Општинског већа Даниел Зарев је истакао да је буџет за наредну годину развојан, истакавши да је за реализацију капиталних пројеката у 2021. планирано 413.330.385 динара. Објаснио је да је за пројекте усмерене на побољшање енергетске ефикасности планирано око 3,5 милиона; 30 милиона за пројекат замене уличне расвете новим ЛЕД светиљкама; 5,4 милиона за пројекте прекограничне сарадње; 4 милиона за завршно опремање спортске хале; 100 милиона – за модернизацију вртића; 7,3 милиона – за куповину минибуса за превоз деце и омладине; 100 милиона су намењена за поправку, уређење и изградњу нових улица и путева; 112 милиона – за изградњу атмосферске канализације и др.

Одборници су усвојили и Социјални програм Општине за 2021. годину, Одлуку о накнадама за коришћење јавних површина и Програме рада за 2021. годину јавних предузећа „Ветеринарска амбуланта“, „Услуга“ и Јавно предузеће за градско грађевинско земљиште и путеве општине Босилеград.

 

На седници су усвојени и финансијски планови за наредну годину Општинске управе, Општинског већа, председника општине, Скупштине општине, Центра за социјални рад, Спортског савеза општине Босилеград и других корисника општинског буџета.

 

П.Л.Р.

Фото: НРТ-Босилеград

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*