Вечерас се завршава Међународни фестивал фолклора „Босилеградско краиште пева и игра“

У Босилеграду се данас, на Светог Илију, традиционално завршава Међународни фестивал фолклора „Босилеградско краиште пева и игра“.

Данас ће учесници посетити села Г.Лисина и Извор, где се одржавају сабори уз богат културно-уметнички програм. На завршном концерту, који ће почети у 20ч. на отвореној сцени у школском дворишту, наступиће културно-уметничка друштва „Крушчица“ из Беле Цркве, „Струмски дах“ и „Трепетлика“ из Ћустендила, „Чарапани“ из Крушевца, као и фолклорни састави Центра за културу „Босилеград“ и СД „Младост“. Као и сваке вечери, пре почетка концерта учесници ће продефиловати централним градским улицама.

У оквиру шесте фестивалске вечери, победници у надигравању у бугарчици били су Миљан Радоњић и Сања Живковић  испред ФА „Чарапани“ из Крушевца. За мис и мистера вечери проглашени су Душан Прокић и Јована Момчиловић, чланови КУД „Бисер“ из Дражевца код Алексинца. Ношња из Горње Пчиње, коју су представили Матеја Николић и Марија Петровић из КУД-а „Јужни фолк денс“ из Врања, изабрана је за најлепшу.

Међународни фестивал фолклора „Босилеградско краиште пева и игра“ организују Општина Босилеград и Центар културе „Босилеград“, под покровитељством председника општине Владимира Захаријева.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*