Обележен Дан општине Босилеград

Дан општине Босилеград, 21. септембар традиционално је обележен културним програмом. На централној градској раскрници чланови фолклорних састава Центра за културу Босилеград и СД „Младост“ извели су неколико кореографија.


Као и сваке године, одржан је и сабор, посвећен празнику Рођења Пресвете Богородице, познатом као Мала Госпојина. Централне улице Маршала Тита и Добридолски поток биле су испуњене тезгама на којима су трговци из унутрашњости земље и Бугарске, као и локални продавци нудили разноврсну робу – углавном текстил, обућу, намештај, грнчарију, цвеће, воће, поврће…


Данашњи празник је храмовна слава цркве „Рођење Пресвете Богородице“ у Босилеграду, која слави 145 година постојања, а такође је и градска слава. Након празничне Свете литургије, протојереј Зоран Стојанов благосивљао је славско жито и пререзао  славски колач верницима који Малу Госпојину прослављају као своју крсну славу. На крају је уследила трпеза љубави за све вернике коју је припремила овогодишња кума Павлина Рангелов.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*