Одржана XVIII редовна седница СО Босилеград

На XVIII редовној седници СО Босилеград која је одржана данас у Сали за састанке зграде Општинске управе усвојено је свих 46 тачака дневног реда.

На данашњој седници одборници су усвојили предлог буџета општине Босилеград за наступајућу годину. Укупан пројектовани износ је 762 милиона 415 хиљада динара, што је за 8,1 одсто више у односу на овогодишњи буџет, колико је максимално увећање дозвољено законом.

Поред V ребаланса општинског буџета за 2022.г, усвојен је Предлог одлуке о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине општине Босилеград непосредном погодбом по тржишној цени; Предлог одлуке о измениОдлуке о усклађивању Оснивачког акта Туристичке организације општине Босилеград, о допунама Одлуке о остваривању права на социјалну заштиту о чијем се обезбеђењу стара општина Босилеград, о измени и допуни Правилника о раду ЈП Ветеринарска амбуланта „Босилеград“.

Одборници су дали сагласност на Решења о усвајању Извештаја о раду и финансијских извештаја, као и измену финансијског плана општинских институција, установа и јавних предузећа.

На седници је именован Општински савет родитеља у саставу: Гордана Илиев и Емилија Андонов Иванчов, представнице Предшколске установе „Дечја радост“, Маријела Миладиновић Зарев и Ана Ефтимов (О.Ш.“Георги Димитров“), Јелица Василов Митрева и Тања Цеков (Гимназија Босилеград). Владимир Стојнев, дипл.правник из Г.Љубате је именован за другог саветника пацијената. Владан Николов, дипл.социолог, именован је за новог вршиоца дужности директора Туристичке организације општине Босилеград,  након разрешења Иване Миланов.

За нове чланове Управног одбора Предшколске установе „Дечја радост“ из реда родитеља именоване су Гордана Илиев и Александра Илијевић уместо Сандре Илијев и Антоанете Стоичков.

У завршном делу седнице председник општине Владимир Захаријев се осврнуо на актуелне пројекте међу којима је истакао асфалтирање регионалног пута Босилеград-Гранични прелаз Голеш, нових улица и поправку оштећених путних деоница у граду, реконструкцију и доградњу зграде Предшколске установе „Дечја радост“.Као резултат одличне сарадње и договора општинског руководства са државним врхом и ресорним министарствима, општина Босилеград је пре неколико месеци обезбедила и комби за превоз сеоског становништва. Захвалио се свим људима добре воље и запосленима у јавним предузећима који су се укључили у активности чланова општинског руководства у прикупљању помоћи и обиласку социјално угрожених мештана наше општине.Свим грађанима Босилеграда пожелео је добро здравље и срећне предстојеће празнике.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*