Одржано Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“

Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“ одржано је јуче у Свечаној сали Центра културе у Босилеграду.

На смотри такмичарског карактера учествовало је 36 рецитатора, који су били подељени у три узрасне групе: ученици од 1. до 4. разреда, ученици од 5. до 8. разреда и средњошколци. Такмичари су рецитовали на српском и бугарском језику, а по троје најуспешнијих из сваке категорије квалификовало се за Окружно такмичење рецитатора.

Одлуком петочланог жирија у саставу: Јелена Стојковић Стојанов, професор српског језика у босилеградској Гимназији, Силвана Стојанчов, наставник српског језика у О.Ш.“Георги Димитров“, Весна Николов и Крум Георгијев, учитељи разредне наставе у О.Ш.“Георги Димитров“ и Јелена Пенев, новинар НРТВ Босилеград, за најбоље у млађој узрасној групи изабрани су: Мартин Миленов, ученик 4. разреда, Анастасија Цеков, ученица 3. разреда и Милица Иванов, ученица 2. разреда.

Прва три места у средњој узрасној категорији освојиле су: Теодора Рангелова, ученица 8. разреда, Драгана Николов, ученица 6. разреда и Марија Тодоров, ученица 5. разреда.

Међу средњошколцима за даље такмичење пласирале су се Андријана Илијев, Наталија Миткова, обе ученице 2. разреда и Јасмина Митов, ученица 1. разреда.

За разлику од претходних година, овога пута Окружно такмичење ће бити одржано онлајн, односно видео снимци са наступима победника на Општинском такмичењу биће послати организаторима Окружног такмичења у Сурдулици.

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*