„Ускрс на тромеђи 2022“: Одржана изложба „Васкршња разнобојност“

Изложба радова наградног конкурса „Васкршња разнобојност“, у оквиру фестивала „Ускрс на тромеђи  2022“, који организују Центар културе „Босилеград“ и Општина Босилеград, одржана je данас у холу Дома културе.

Право учешћа имала су деца из вртића и предшколског узраста, основци и средњошколци, који су бојили готове мотиве или сами израђивали цртеже на тему предстојећег празника.

Стотинак пристиглих радова подељено је у три старосне категорије, а у свакој ће бити изабрано по троје најбољих на основу гласова посетилаца изложбе и стручног жирија. Гласови обе групе прерачунавају се у проценте, који се претварају у поене.  У случају да постоји једнак број поена, победник је слика која има највише гласова.

Деветоро најбољих биће објављено на сајту Центра културе Босилеград у суботу, 23. априла. Награда за прво место је смарт часовник, за друго караоке звучник, а за треће – школски прибор. Додела награда одржаће се на централној раскрсници у Босилеграду, на Ускрс, 24.априла, након избора Цара ускршњих јаја.

Ј.П./ НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*