У ОШ „Георги Димитров“ у Босилеграду осмаци полажу завршни испит

Ученици осмог разреда Основне школе „Георги Димитров“ у Босилеграду данас су полагали тест из српског или матерњег бугарског језика, у оквиру Завршног испита за завршетак основног образовања и упис у средње четвороразредне школе.

Сутра ће млади матуранти полагати тест из математике, а у петак комбиновани тест са питавима из биологија, географија, историја, хемија и физика. Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 27. јуна до 10 сати.

Завршни испит у Основној школи „Георги Димитров” у Босилеграду полаже укупно 51 ученик – 43 из централне школе, 5 из подручне школе у селу Бистар и по један из Горње Лисине и Горње и Доње Љубате. 8 осмака из централне школе у ​​Босилеграду нпохађали су наставу на матерњем бугарском језику.

И ове године коначна ранг листа ученика за упис у средње школе формира се на основу броја бодова, који се добијају множењем  просечних оцена из шестог, седмог и осмог разреда са четири и остварених бодова од завршног испита. Максимални број бодова је 100 – 60 на основу успеха и 40 од завршног испита.

Осмаци ће 3. и 4. јула достављати листе жеља са школама које жле да упишу. Коначна ранг листа школа биће објављена 11. јула, а први уписни круг је заказан за 12. и 13. јул. Други круг уписа ће бити спроведен од 18. до 28. августа.

П.Л.Р.

НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*