Аудио снимак: Одржана XV редовнаседница СО Босилеград

На дневном реду XV редовне седнице СО Босилеград, која је одржана данас у Сали за састанке општине Босилеград, нашле су се 24 тачке и све су усвојене.

Представници локалног парламента усвојили су Предлоге одлука о усвајању Завршног рачуна општине Босилеград за 2021. годину, Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за ову годину, допуне Одлуке о запошљавању теже запошљивих лица. Такође, дата је сагласност на Извештаје о раду и финансијске извештаје јавних предузећа „Услуга“, Ветеринарске амбуланте, „Грађевинско земљиште и путеви“, Спортског савеза општине Босилеград.

Усвојена је одлука о Трећем ребалансу буџета општине Босилеград за 2022. годину и Другој измени финансијског плана Општинске управе, Општинског већа, председника општине, СО Босилеград, О.Ш.“Георги Димитров“ и ПУ „Дечја радост“.

На данашњој седници Игор Антимов резрешен је дужности члана Управног одбора Народне библиотеке „Христо Ботев“, а на његово место постављена је Мирјана Ангелов.

За нове чланове Школског одбора О.Ш.“ГеоргиДимитров“ изабарани су: из реда запослених Михајло Јојић, Нада Михаилов и Мирослав Александров; из реда родитеља Здравко Миладинов, Светлана Светозаров и Зоран Зарев; из реда локалне самоуправе Роза Стојименов, Олга Георгиев и Антонета Зарев.

Предраг Трајков, директор Комуналног предузећа „Услуга“ презентовао је извештај о квалитету пијаће воде на територији наше општине. Према његовим речима, Босилеград има најбољу и најчистију воду у Пчињском округу, која се редовно шаље на испитивање у Институт за јавно здравље у Нишу и Хигијенски завод у Врању. „До сада су сви узорци били исправни, како из новог водовода са извора Рода на Милевској планини, тако и са извора у селу Извор и доступни су на увид јавности. Такође, отпадне воде на територији општине су задовољавајућег квалитета“, изјавио је Трајков.

На крају седнице председник и заменик председника општине, Владимир Захаријев и Стефан Стојков осврнули су се на јучерашњи инцидент у руднику „Босил метал“ у селу Караманица, у којем је екипа Бугарске националне телевизије нападнута од стране руководства и дела запослених у руднику. „У име општине Босилеград и у своје лично име осуђујемо сваки вид агресије. Случај је прослеђен надлежним органима, кривци ће сносити последице за почињено дело. Надамо се да овај догађај неће изазвати сукобе и нетрпељивост на националном нивоу“, изјавио је Стојков.

Аудио снимак:  XV редовне седнице СО Босилеград- 15.06.2022

НРТВ-Босилеград

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*