Босилеград -домаћин делегације градске општине „Гјорче Петров” из Скопља, Р. Северна Македонија

Руководство општине Босилеград јуче је било домаћин делегације градске општине „Гјорче Петров” из Скопља, Р. Северна Македонија. Делегација предвођена председником општине Гјорче Петров – Александром Стојковским у пратњи сарадника кабинета председника са руководством наше општине, коју је предводио председник Владимир Захаријев, потписала је Меморандум о прекограничној сарадњи ИППА Србија-Северна Македонија 2016-2020.


Постигнут је договор са македонским колегама да заједно конкуришемо за реализацију инфраструктурног пројекта – Постављање другог слоја асфалта и проширење пута до цркве Св. Троица у селу Извор. И македонске колеге такође планирају асфалтирању пута до једног верског објекта у својој општини, саопштио је председник наше општине Владимир Захаријев. Укупна вредност пројекта је 235.000 евра, а наша општина би могла да добије 100.000 евра, уз собствено учешће у износу од 15% од вредности инвестиције. Захаријев је истакао да следи прикупљање пројектне документације, а крајњи рок за њену предају, која се прилаже Министарству финансиија Р.Србије, је 8 јун.
У завршном делу посете, македонска делегација обишла је живописно село Извор и храм Свете Тројице – некада центарлно место области Краиште и према речима званичника наше општине, остала је одушевљена архитектуром и прелепим иконостасом.

НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*