Ватрогасна служба у Босилеграду добила ново возило

Ватрогасно-спасилачка јединица у Босилеграду богатија је за још једно специјализовано возило за потребе професионалне ватрогасне јединице, намењено за гашење пожара у шумама, и тешко доступним теренима. Намена возила-аутоцитерне је да омогући што боље извршење радних задатака и да за најкраће време омогући долазак на место интервенције. Цистерна је намењена за снабдевање водом навалних ватрогасних возила, али и за самостално гашење пожара.

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев истакао је да је цистерна обезбеђена на захтев Штаба за ванредне ситуације општине Босилеград, те да је значајно унапређена опрема Ватрогасно-спасилачке јединице у Босилеграду, и обезбеђени добри услови за њихов несметан и професионалан рад. Како наглашава Захаријев, Ватрогасно-спасилачка јединица у Босилеграду тренутно располаже са 3 ватрогасна возила, а са по једном цистерном располажу јавна предузећа “Грађевинско земљиште и путеви” и “Услуга”. Поред цистерне, ватрогасној служби приспело је и ново теренско возило „дациа дустер“, које ће бити коришћено као командно возило.
“Захваљујем Министарству унутрашњих послова и Влади Републике Србије, као и Луки Чаушићу, вршилацу дужности помоћника министра унутрашњих послова – начелнику Сектора за ванредне ситуације”, прецизирао је Захаријев.

А.Д.-НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*