Видео: Општина Босилеград добила је контејнере и канте за рециклажу и складиштење отпада

У циљу унапређења квалитета живота грађана, Министарство заштите животне средине обезбедило је опрему за рециклажу и складиштење отпада за 34 општине у Србији.

Тим поводом државна секретарка у овом Министарству Ивана Хаџи Стошић јуче је посетила Босилеград, како би са председником општине Владимиром Захаријевим потписала уговор на основу којег министарство уступа опрему на коришћење локалној самоуправи. Сто двадесет контејнера од 1.100 л и 131 пвц канта од 240 л предати  су јавном комуналном предузећу “Услуга”.

“Пола контејнера ће бити постављено у сеоским срединама, дуж Лисинске, Љубатске и Тламинске реке, а друга половина у Босилеграду и селу Рајчиловци. Канте ће бити подељене радним организацијама, правним лицима и стамбеним зградама”, рекао је Захаријев и додао да је Министарству послата молба за набавку канти од 500 и 700 литара за 1.800 корисника, колико има на територији општине. Он је прецизирао да су  постојеће канте за смеће, које користе домаћинства  дотрајале, те је неопходно заменити их новим.

„Потребне су  нам једна до две  цистерне за вишенаменску употребу, од доставе пијаће воде, до коришћења у случају  гашења пожара”.

Захаријев је државној секретарки уручио комплетну пројектну  документацију у циљу  добијања  финансијске подршке око завршетка   санације градске депоније и постављање колектора за пречишћавање отпадних вода.

Захаријев је нагласио да је Министарство заштите животне средине у току ове године било више него отворено за пројекте  из области заштите животне средине и  екологије, те  је у ту сврху издвојило око 15.000.000 динара. Међу њима су замена котла за парно грејање у Центру културе Босилеград, у којем Министарство учествује са 75% и пројекат за санацију дивљих депонија.

 

A.Д./Ј.П.

НРТВ-Босилеград

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*