Возило за чишћење улица пуштено у рад

Возило за чишћење улица, које је општина Босилеград недавно набавила, пуштено је у рад. Представници турске фабрике „Тектем“ и фирме „Екотехника 2000“ из Београда, која је њихов дистрибутер за Србију, данас су посетили Босилеград како би подесили параметре машине и одржали обуку возача.

„Реч је о хибридној мултифункциналној машини за чишћење урбаног окружења која скупља, усисава и складишти отпад, уз могућност сувог и мокрог прања“, појаснио је Небојша Антић, директор представништва фирме „Екотехна 2000“.

Укупна вредност возила је 9.144.000 динара, од којих је из општинског буџета издвојено 4.972.000 динара, а остатак је обезбеђен на конкурсу Кабинета министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина Р.Србије.

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев још једном је захвалио државном врху на помоћи и подсетио да ће преостали део новца који је општина добила на поменутом конкурсу бити уложен у куповину хидрауличне самоходне бушилице, у циљу побољшања водоснабдевања појединих делова наше општине.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*