Део насеља Магурка добио канализацију

Општина Босилеград у сарадњи са ЈКП „Услуга“ данас је завршила радове на канализирању једног дела насеља Магурка.

„У протеклих 20 година Општина Босилеград канализирала је комплетно село Рајчиловци и око 90% Боислеграда. Са овим краком канализације и са још 6 домаћинстава, која ће бити повезана, биће комплетно завршен систем канализације града. Мало је градова и села у Србији који су 100% канализаирани“, изајвио је директор ЈКП „Услуга“ Предраг Трајков.

Према његовим речима, радови су обављани су две фазе – у првој је изграђена секундарна мрежа, а у другој постављено постројење за препумпавање отпадних вода. Општина Босилеград је за овај пројекат издвојила око 3,5 милиона динара.

„Радови на канализацији у овом делу насеља почели су пре више година, а завршени су тек сада из више разлога. Поједини мештани нису дозвољавали да канализација прође преко њихових дворишта. Поред тога, овде је земљиште мочварно и обрушава се, па смо чекали повољне временске услове“, изјавио је председник општине Владимир Захаријев.

Захаријев је додао да је Општина Босилеград преко јавних конкурса аплицирала за набавку колекторске главе у вредности од 250.000 евра и пречисне станице у вредности од 2,4 милиона евра, како би нам река била потпуно чиста.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*