Матуранти у Босилеграду прославили последњи дан школе

За матуранте гимназијe петак је био последњи школски дан.Босилеградски средњошколци традиционално су организовали приредбу и забаву у дворишту школе.

Ученици нижих разреда гимназије су за матуранте и наставнике рецитовали стихове на бугарском и српском језику, извели скечеве којима су их подсетили на дружење и ситне лудорије по којима ће памтити школске дане. Након тога, матурантима су уручене капе и „дипломе“ у којима је на шаљив начин описано оно по чему је свако од њих познат међу својим другарима. На крају су традиционално бацили капе увис као симбол завршетка једне лепе епохе живота.

Наставили су забаву у школском дворишту, а касније уз трубаче кренули у шетњу градом. Да прославе свој дан уз песму, осмехе и по коју сузу јер се ускоро растају и крећу у нове животне победе.

Ове године босилеградску гимназију завршио је 51 ученик, одкојих је 11 у потпуности наставу пратило на матерњем бугарском језику.

Подела сведочанстава о завршеном четвртом разреду обавићесе у понедељак, 30. маја. Писмени испит из матерњег бугарског или српског језика полагаће у уторак, 31.маја, а из математике или страног језика у четвртак, 2. јуна. Усмена одбрана матурских радова одржаће се у периоду од 6. до 10. јуна, у договору са предметним наставницима. Свечана додела диплома заказана је за 15. јун. Матурска забава биће организована 8. јуна.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*