„Михољски сусрети села“ у Босилеграду од 4. до 6. новембра

Општини Босилеград одобрена су бесповратна средства за организовање културно-спортске манифестације „Михољски сусрети села“, која ће бити одржана од 4. до 6. новембра 2021.године у селу Рајчиловци.

Министарство за бригу о селу додељује 500.000 динара, док ће 100.000 динара бити издвојено из општинског буџета. „Ова иницијатива има за циљ оживљавање сеоских средина, које су највиталнији део наше земље“, истакао је ресорни министар Милан Кркобабић.Отварање манифестације је планирано за 4.новембар у селу Грујинци, на дан рођења песника Емануила Попдимитрова, у чију част ће ученици основне школе извести одговарајући културни програм.

Следећег дана, у дворишту школе у с.Рајчиловци, биће организован вашар „Босилеградско село кроз векове“, на којем ће мештани околних села представити старе занате, традиционална јела и производе домаће радиности, који ће моћи да се купе.

Последњи дан, 6.новембар, предвиђен је за такмичења у надвлачењу конопца, бацању камена, обарању руку, а победници ће бити награђени медаљама и пехарима. У оквиру манифестације, биће одржани и концерти традиционалних песама и игара, у духу старих времена.

Право учешћа имају само мештани околних села, а сви заинтересовани могу се пријавити у наредних месец дана у простoријама Општине Босилеград. У  „Михољским сусретима села“ учествоваће чак 961 село на територији различитих општина из читаве Србије, а у току три месеца, од октобра до краја децембра, планирано је око 100.000 учесника и посетилаца.

J.П.

НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*