„Моја прва плата“: 11 лица добија посао у Босилеграду

Завршена је трећа фаза програма „Моја прва плата“ током које је извршен избор кандидата и њихово повезивање са послодавцима.

Према прелиминарним подацима Националне службе за запошљавање, у Босилеграду је повезано 8 послодаваца из приватног сектора са 11 кандидата. Ове године није било пријављених послодаваца из јавног сектора. Коначни резултати биће објављени најкасније до 15. децембра, након чега следи потписивање тројних уговора између НСЗ, послодаваца и новозапослених.

Према условима програма, сви новозапослени ће код изабраних послодаваца радити у наредних 9 месеци, током којих ће им бити исплаћиване нето зараде у износу од 25 хиљада динара месечно за кандидате са средњом стручном спремом, односно 30 хиљада за оне са вишим и високим образовањем.

– То је шанса за младе људе са евиденције НСЗ да стекну своја прва радна искуства, а добро је и за послодавце, јер девет месеци Република Србија издваја средства за плате преко НСЗ. У Србији ће овим програмом бити запослено 10 хиљада младих – изјавио је Горан Живковић, директор врањске филијале НСЗ.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*