Награђени победници конкурса „Крв живот значи“

У оквиру „Недеље Црвеног крста“, која се обележава од 8. до 15. маја, запослени у босилеградском огранку ове организације данас су уручили награде победницима овогодишњег ликовног конкурса „Крв живот значи“.

По троје најбољих у сваком одељењу О.Ш.“Георги Димитров“, како у централној школи, тако и у подручним сеоским школама, награђено је дипломама и школским прибором, док су добитницима првог места уручене и мајице. У босилеградској Гимназији награђено је троје ученика, због мањег броја послатих радова.

Поводом Националног дана добровољног давалаштва крви, данас су волонтери Црвеног крста у центру града делили информативни материјал у циљу подизања свести о важности учешћа у оваквим акцијама. Општина Босилеград и локална организација Црвеног крста годинама организују акције добровољног давалаштва крви за потребе Инстутута за трансфузију крви у Нишу и ВМА у Београду, на које се традиционално одазове велики број наших суграђана.

Запослени у Црвеном крсту сутра ће обићи социјално угрожене мештане наших села, како би им однели одећу и обућу прикупљену у хуманитарној акцији „Солидарност на делу“. У О.Ш.“Георги Димитров“ почетком следеће седмице за ученике 5. и 6. разреда биће организован квиз „Шта знаш о здрављу? Шта знаш о Црвеном крсту?“, а за најбоље су припремљени симболични поклони. Сваком новорођенчету које дође на свет од 8. до 15. маја биће уручен поклон пакет.

Кампања обележавања „Недеље Црвеног крста“ под слоганом „Заједно чинимо свет хуманијим“, има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и подсети грађане да својом добром вољом, гестом и делом могу учинити свет бољим местом за живот.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград/Црвени крст Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*