Новим програмом EU Pro Plus обухваћена и општина Босилеград

Европска унија определила је 30 милиона евра бесповратних средстава за свеобухватни територијални развој 99 локалних самоуправа у Србији, међу којима је и општина Босилеград.

Програм ЕУ Про Плус, у трајању од три године, усмериће свој рад на побољшање управљања територијалним развојем, подршку економском расту, као и на унапређење социјалне инфраструктуре и кохезије. Реализацију програма водиће Министарство за европске интеграције, а спроводиће Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге УНОПС.

По речима министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић, кроз ЕУ ПРО Плус посебно ће се радити на јачању капацитета на локалу, где заправо имплементација и започиње, али и на оснаживању малих бизниса, предузетништва, а посебно рањивих категорија, жена и младих, да на најбољи начин искористе сва доступна средства и да себи створе одрживу и садашњост и будућност.

„Посебно користим прилику да позовем све локалне самоуправе, организације цивилног друштва, предузетнике да прате позиве из овог новог програма, да припреме добре, конкуренте пројекте и да повуку сва расположива средства која у наредном, трогодишњем периоду стоје на располагању за оснаживање локалног економског развоја”, рекла је министарка Јоксимовић.

Ј.П.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*