Одржана XVI редовна седница СО Босилеград

На дневном реду XVI редовне седнице СО Босилеград, која је одржана данас усвојенe су све 23 тачке дневног реда.

Међу њима су Предлог одлуке о усвајању 4. ребаланса буџета општине Босилеград за 2022.годину и шестомесечног извештаја Општинске управе, Општинског већа, Скупштине Општине, председника општине. Пред одборницима су се нашли и Предлог одлуке о усклађивању оснивачког акта Туристичке организације, одређивању аутобуских стајалишта на територији општине, изменама и допунама Одлуке о водоводу, о усвајању Извештаја о раду и финансијских извештаја јавних предузећа и МЗ Рикачево.

На седници су изабрани нови чланови Школског одбора Гимназије, а то су: из реда запослених – Бојан Стојнев, Јелена Стојковић Стојанов и Снежана Стаменова; из реда родитеља – Весна Николов, Мирјана Ангелова и Тоне Гонев; из реда локалне самоуправе – Георги Стоичков, Иван Димитров и Цеца Манасијева.


На крају седнице председник општине Владимир Захаријев осврнуо се на пројекте који су завршени или су у току на територији наше општине. Према његовим речима, до сада је на територији Босилеграда замењено 537 уличних светиљки ЛЕД светиљкама које донесе уштеду од 70%-80% електричне енергије. „Одлично напредују радови око реконструкције зграде вртића, ради се на ојачавању корита реке на кеју од града према цркви у селу Рајчиловци. У наредних неколико недеља нас очекује расписивање тендера за извођача радова за реконструкцију и доградњу зграде некадашње Ветеринарске амбуланте која ће представљати једну врсту Сигурне куће. Наставља се асфалтирање регионалног пута према граничном прелазу Голеш, а биће асфалтирано и 2 км пута према селу Паралово. Све ово је резултат одличних односа општинске управе са државних врхом и ресорним министарствима“, изјавио је Захаријев.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*