Опером “На уранку“ отворен Међународни пројекат „Opera: Past, Present, Perfect!“ у Босилеграду

Међународни пројекат „Opera: Past, Present, Perfect!“ отворен је синоћ у Великој сали Центра културе у Босилеграду опером „На уранку“. Уметници Музичко оперско театарске организације извели су композицију Станислава Биничког, по либрету Бранислава Нушића, уз клавирску пратњу.

 

 

У оквиру другог дана програма, данас су млади оперски уметници изводили најлепше песме из цртаних филмова у представи „Магија цртана музиком“. Вечерас ће од 19 ч. преко апликације Zoom бити одржано онлајн предавање теоретичара музике из Андрагошког завода „Људска универза“ из Велења у Словенији.

На свечаном затварању, у петак, са почетком у 19ч. у Великој сали Центра културе биће изведена представа „Импресије из Бугарске“ фолклорно-уметничког ансамбла Народног читалишта „Братство 1869“ из Софије.

Ивана Косовац, члан Управног одбора Музичко оперско театарске организације јуче је започела сликање мурала на бившој аутобуској станици и позвала све заинтересоване да јој се придруже.

Покровитељ пројекта „Opera: Past, Present, Perfect!“ је Креативна Европа – Програм европске сарадње 2020-2023, са циљем да опера буде присутнија у местима у којима публика није имала прилику да је упозна и заволи.

Ј.П.

Фото: НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*