Општина Босилеград је потписала Меморандум за реализацију пројекта RELOF II

Општина Босилеград је заједно са општинама Владичин хан и Сурдулица потписала Меморандум о сарадњи са Швајцарским секретаријатом за економска питања и Пројектом локалних финансијских реформи у Србији (RELOF II) за пружање стручне подршке у успостављању и побољшању финансијског управљања и контроле, интерне ревизије и увођење иновативних модела у јавним финансијама.

 

По овлашћењу председника општине Владимира Захаријева, у име наше општине меморандум је потписао Даниел Зарев, члан Општинског већа, који се захвалио швајцарској влади на помоћи подршци и нагласио да ће наша општинска управа ускоро започети реализацију пројекта.

 

Швајцарска влада и Пројекат локалних финансијских реформи у Србији (РЕЛОФ II) подржавају укупно 48 локалних самоуправа. У оквиру пројекта 2021. и 2022. године, овим општинама ће бити пружена стручна подршка у спровођењу прописа, успостављању процедура и механизама и увођењу новина у овим областима.

Циљ пројекта је побољшање начина за реализацију буџета, расподела и контрола буџетске потрошње и надзор над локалним јавним предузећима. На тај начин се омогућава стабилност јавних финансија јединица локалне самоуправе, обезбеђује се транспарентност у раду локалних власти и побољшање пружања услуга грађанима.

 

П.Л.Р.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*