У Босилеграду се наставља масовна вакцинација становништва

У Дому здравља у Босилеграду наставља се масовна вакцинација грађана кинеском вакцином „Синофарм“. Од почетка имунизације до данас је вакцинисано 387 грађана, а њих 69 је и ревакцинисано.

На основу Одлуке Републичке владе, вакцинишу се само грађани који су се претходно регистровали путем веб странице „е-Управа”.

У Дому здравља кажу да располажу довољном количином кинеских вакцина „Синофарм” и да се дневно вакцинише тридесетак људи. Представник ове установе Слађан Миланов је истакао да је интересовање за вакцинацију на задовољавајућем нивоу.

Општинско веће Општине Босилеград пружа свеобухватну помоћ потребну за регистрацију за имунизацију и обезбеђује превоз грађана из села до Босилеграда.

Што се тиче епидемиолошке ситуације у општини Босилеград, у Дому здравља кажу да је стабилна, мада има спорадичних случајева нових инфекција. Последњих дана регистрована је једна новозаражена особа. „Последњих недеља није забележен пораст броја пацијената са респираторним инфекцијама, а потврђени случајеви имају блаже симптоме и лече се у нашој здравственој установи“, саопштавају из Дома здравља.

Надлежни још једном апелују на грађане да се вакцинишу, да се понашају одговорно, носе маске, поштују физичку удаљеност и придржавају се осталих противепидемијских мера за борбу против пандемије.

НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*