У организацији Општине Босилеград сутра ће се у селу Рајчиловци одржати „Михољски сусрети села“

У организацији Општине Босилеград сутра ће се у селу  Рајиловци одржати „Михољски сусрети села“, културно-спортска манифестација, која је део програма који суфинансира Министарство за бригу о селу Републике Србије. Босилеград је међу 68 општина којима је министарство одобрило средства на  конкурсу за реализацију програма „Михољски сусрети села”.

Манифестација ће почети у 10 часова у школској сали у селу Рајчиловци, отварањем изложбе „Босилеградско село кроз векове“, на којој ће бити представљени стари занати, традиционална јела, израде уметнина и предмета домаће радиности као и пољопривредни производи са наших простора. Жири, који ће бити састављаен од босилеградских домаћица других националности, изабраће штанд са најукуснијим јелима и аутентичном и најбоље сервираном трпезом.

Одржаће се и спортска такмичења у надвлачењу конопца, бацању камена с рамена, обарању руку и друга традиционална такмичења, а најуспешнијим спортистима биће додељене медаље и дипломе.

Оппштинско руководство позива грађане да посете манифестацију и осете дух традиције и обичаје нашег краја. Вођени овом  идејом, покушаћемо да обновимо традицију и поново организујемо сусрете села, као некада, додао је председник општине Босилеград Владимир Захаријев.

А.Д.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*