Хелп наставља сарадњу са Босилeградом уз подршку Шведске

У Свечаној сали општине Босилеград осамнаест лица са територије општине у присуству представника Општине и организације Хелп данас је  потписало уговоре за реализацију пројекта  “Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених лица“.

Најмање 25 лица биће подржано грантовима у опреми, просечне вредности 2.000 и 3.600 евра у започињајњу  њихових пословних делатности. Двадесет  лица добиће помоћ у вредности од 2.000 евра, док  ће  њих пет добити по 3.600 евра. Реч је о лицима, која имају регистроване аутомеханичарске радње, перионице, фризерске салоне, пилане, као и власници  активних пољопривредних газдинства.

У првој једногодишњој фази пројекта, укупна вредност директних улагања, које финансира шведска влада преко Шведске агенције за међународну сарадњу износи више од 61 хиљаде евра, док општина Босилеград као партнер  учествује са готово 30 процената, саопштио је Бане Станојковић, шеф  канцеларије  Хелп-а у Врању.

Председник општине Босилеград, Владимир Захаријев саопштио  је да   је основни услов за учешће у пројекту да заинетерсована лица имају  регистрованану самосталну радњу или активно пољопривредно газдинство, али и доказ о уплати пензијског стажа.

Додао је да вредност Хелповог улагања у Босилеграду у претходна три пројекта премашује 200 хиљада евра, те да овом сарадњом  доприносимо  смањењу сиромаштва, остварујући достојанствене услове за рад, обезбеђивањем бољег приступа  тржишту рада и запошљавању локалног становништва.

А.Д.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*